BG Top
BGtop
Log in

I forgot my password

Our team
Sophia BelovaAdministrator
Natalya BelovaAdministrator
Kazimir YakovlevAdministrator
Nikolay Romanoff.Administrator
Katia PetrovaAdministrator
Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 73 on Tue 17 Jan 2017, 10:59 pm

Ресторант "Белият заек"

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

Ресторант "Белият заек"

Post by Алекзандър Николаев on Tue 26 Sep 2017, 12:21 am

avatar
Алекзандър Николаев
Nikolaev
Nikolaev

Posts : 41
Join date : 2014-06-30

Back to top Go down

Re: Ресторант "Белият заек"

Post by Алекзандър Николаев on Tue 26 Sep 2017, 12:51 am

Александър седеше на масата до прозореца, но въобще не обръщаше внимание на гледката. Погледът му бе прикован към вратата, докато чакаше момичето си. Не можеше да повярва колко много му липсваше, тъй като до сега не бе осъзнавал колко дълбоко приема връзката им. Не беше много присъщо за него и през по-голямата част от времето си в България беше с не едно и две различни момичета, но щом се върна … Мамка му! Беше като обсебен от нея.
Прокара нервно пръсти през косата си и стисна зъби, за да потисне никотиновият си глад. Беше увеличил цигарите през „командировката“ си и в комбинация с трепетното очакване, което се бе проточило, направо откачаше. Беше изпратил кола за нея достатъчно рано, за да стигне на време, но очевидно това не беше от значение. Като на всяка дама, така и на Франческа й бе позволено да закъснява, но вече сериозно започваше да се раздразва. Само ако можеше да се пуши в шибания ресторант.
Пресуши чашата си и я вдигна към келнера, който побърза да му донесе следващото уиски.
avatar
Алекзандър Николаев
Nikolaev
Nikolaev

Posts : 41
Join date : 2014-06-30

Back to top Go down

Re: Ресторант "Белият заек"

Post by Francesca Morser on Tue 26 Sep 2017, 1:08 am

Днес Франческа получи обаждане, от което остана доста изненадана колко приятно се почуства. След едномесечно отсъствие Алекзандър се връщаше в Москва и искаше да я изведе на вечеря. Не очакваше да и стане толкова приятно, че ще го види. Ак трябваше да бъде честна, през този един месец много и липсваше компанията на господин Николаев. Край него тя се чувстваше истинска, без задръжки, без да си налага норми, без да се налага да се прави на човек когото не е. Мина и през акъла, че може би беше започнала да хлътва по него, но бързо отхвърли тази идея. Може би просто беше влюбена в начина по който се чувстваше когато е с него - дива и свободна. Знаеше, че не е човек, който лесно може а се влюби. Въпреки пламенния си характер към хората не таеше особено топли чувства.
Дойде и моментът за срещата. Както винаги беше изпратил кола да я вземе, винаги се грижеше за нея. Не знаеше къде ще я заведе, но знаеше, че ще е хубаво място, все пак това беше Алекзандър. Искаше да бъде хубава за него, да го подразни. Не искаше да е нещо крещящо, но не и прекалено семпло. Избра рокля с цвят, който наподябаваше мрачно небе. Беше с изцяло гол гръб, остро деколте и изкусно подчертаваше извивките и. Остави косата си пусната, а гримът и беше много изчистен и семпъл.
Слезе от колата и нетърпеливо се отправи към вратата, което я учуди. Искаше да го види. Когато влезна в ресторанта остана очарована. И преди беше идвала, но сега всякаш се вгледа в детайлите по-обстойно. Мястото наистина и напомняше на самия Николаев. Строго, елегантно, изпълнено с класа. Хостесата я заведа до масата, а там вече нетърпеливо я очакваше нейният домакин. Франческа отправи към него една от най-ослепителните си усмивки, на които знаеше, че той не може да устои:
- Добър вечер, господин Николаев. Добре дошъл у дома. - тя се приближи до него и го целуна нежно по устните.
avatar
Francesca Morser
Other
Other

Posts : 74
Join date : 2014-06-30

Back to top Go down

Re: Ресторант "Белият заек"

Post by Алекзандър Николаев on Tue 26 Sep 2017, 1:23 am

Скочи на крака веднага щом я видя и макар да не беше нужно, несъзнателно изпъна жилетката си, както и ризата под нея. Остана смаян от вида й, но не позволи на лицето му да го издаде. Запази спокойното си изражение, но щом тя се приближи достатъчно, върху устните му се изтегна ленива усмивка. Той протегна ръце към прекрасно очертаните й в тази рокля хълбоци и отвърна нежно на устните й. Беше толкова прекрасно, че за момент успя да избие цигарите от главата му.
- Хубаво е да се прибера, когато имам някой като теб да ме посрещне – отвърна й ласкателно, след което кимна към мекия стол срещу своя – Заповядай.
Помогна й да се настани, разбира се за да огледа по-добре роклята, но щом мина зад нея, веднага съжали. Наложи му се да намести набързо и възможно най-прикрито малкият си приятел, който очевидно оценяваше избора й. Не, сега определено не беше време за такива неща, но той просто не мислеше с правилната си глава. Наведе се над вече седналата Франческа и зарови лицето си в меките й къдрици. Пое дълбоко от наситеният й аромат и едва сдържа ръмженето, което се надигаше в гърлото му.
- Толкова си изкусителна тази вечер! – прошепна едва доловимо в ухото й, преди да се отдръпне бързо и да се настани отново в собствения си стол – Какво ще пиеш, красавице? – попита на вече висок глас, а усмивката му се разшири игриво.
avatar
Алекзандър Николаев
Nikolaev
Nikolaev

Posts : 41
Join date : 2014-06-30

Back to top Go down

Re: Ресторант "Белият заек"

Post by Francesca Morser on Tue 26 Sep 2017, 1:37 am

Не можеше да отрече, че Алек винаги беше перфектният джентълмен. Той можеше да накара една жена да се чувства като истинска кралица. Въпреки че, попринцип, Франческа се дразнеше от подобно поведение, защото за нея беше фалшиво и лицемерно, той не я дразнеше, дори я караше да се чувства много приятно, защото си личеше, че го прави с желание и беше напълно непринудено.
Сърцето и се сви когато чу поредният му ласкателен отговор. Настина постъпваше много коръвосърдечно към човек, който не и беше направил нищо друго, освен да се държи прекрасно с нея през цялото време. А тя с какво му се отблагодаряваше? С това, че го беше взела за пионка в собствените си извратени игри. Настроението веднага се помрачи, но външно успя да се сдържи и да не покаже ,че има нещо.
Когато се наведе, за да прошепне поредният комплимент. топлият му дъх погъделичка сетивата и и приятни тръпки се плъзнаха по цялото и тяло. За миг успя да я разсее от мрачните и мисли.
- Уиски - отсече тя без да се колебае, не беше в настроение да се лигави с бяло вино или шампанско. Просто имаше нужда от нещо по-твърдо, което да разсее мислите и. Когато долови укорителния поглед на келнера, добави: - Голямо.
avatar
Francesca Morser
Other
Other

Posts : 74
Join date : 2014-06-30

Back to top Go down

Re: Ресторант "Белият заек"

Post by Алекзандър Николаев on Tue 26 Sep 2017, 3:08 am

Усмихна се доволно на избора й и отпрати келнера с едно кимване, тъй като той бе получил второто си питие съвсем наскоро и не беше готов все още за следващото. Искаше просто да се усамоти с нея, въпреки че ресторанта беше пълен и до последната маса. Чудеше се дали да не избере нещо по-уютно и уединено, но тя не заслужаваше нищо по-малко и красиво от великолепната гледка, която им предлагаше този ресторант. А и му харесваше идеята да ги виждат навън като двойка. Хората бързо бяха луднали по тях, особено след като се бяха появили в един жълт вестник едва седмица, след като започнаха да излизат. Имаха доста да наваксват със славата си.
- Е, изпуснах ли нещо интересно? – попита Алекзандър, въпреки че беше редовно информиран за случващото се в града, както и около приятелката му. Беше очаквано кротка през този един месец, но някои неща му направиха по-голямо впечатление, отколкото трябваше – С какво успя да запълниш липсата ми?
avatar
Алекзандър Николаев
Nikolaev
Nikolaev

Posts : 41
Join date : 2014-06-30

Back to top Go down

Re: Ресторант "Белият заек"

Post by Francesca Morser on Tue 26 Sep 2017, 3:21 am

Мястото и харесваше не само заради красотата си, а защото с изяществото си и напомняше и за Прованс. Понякога наистина много и липсваше родното и място. Обожаваше Москва, но все пак нищо не можеше да замести приказното и родно място. Двете места бяха коренно различни точно като самата нея. Тя също беше изтъкана от противоположности. Понякога действията и противоречаха на самата нея, но в това и бе чара. За това винаги се разкъсваше на две, защото самата тя никога не е била в хармония със себе си. Както и в този момент. Не можеше да разбере какво започваше да изпитва към този човек. Дали беше възможно да си влюбен в двама човека едновременно или тя просто си втълпяваше, защото се беше потопила в момента.
Питието и дойде и сервитьора я попита колко лед ще желае, тя учтиво му кимна и пое щипката в ръцете си. Както каза и преди малко, не на всеки позволяваше привилегията да направи нещо за нея. Сложи три ледчета в уискито си, с отмерени движения завъртя чашата, за да може студа да обгърне хубаво изгарящата напитка и кристалната чаша. Отпи малка глътка, без въобще да се намръщи, както биха направили повечето "дами" при острият вкус на напитката, за да избистри умът си и се зае да отговаря на въпросите, отправени към нея:
- Не мисля, че нещо от събитията би те изненадало. По- скоро бих казала, че тук без теб е скучно. По - скоро се обзалагам, че ти би имал далеч по-интересни истории за разказване - гласът и беше нежен и спокоен, по нищо не си личеше каква буря бушуваше вътре в нея. Както винаги ловко се опита да се измъкне от ситуацията и да отклани вниманието от себе си. Все пак какво щеше да му разкаже? Как продължава да лъже най-добрата си приятелка и как се чуди по какъв начин да се промъкне при доста по-възрастният от нея любовник, в който беше лудо влюбена?
avatar
Francesca Morser
Other
Other

Posts : 74
Join date : 2014-06-30

Back to top Go down

Re: Ресторант "Белият заек"

Post by Алекзандър Николаев on Tue 26 Sep 2017, 3:34 am

Продължи да я гледа спокойно и безизразно, но погледът му беше изпитателен. Търсеше нещо, което да я издаде, тъй като не веднъж бе срещнал несъответствие между нещата, които тя му казваше и тези, които му докладваха хората, които я следяха. До сега не бе обръщал внимание, тъй като никога не беше бил толкова дълго разделен от нея, че да се съмнява, но дори и в тези неточности, тя пак изглеждаше чиста като утринна роса. Само че защо й беше тогава да го лъже къде е и какво прави?
- Не би трябвало да се радвам, но се опасявам, че е точно така – отвърна спокойно, сякаш бе приел думите й като чиста монета, но още не бе решил на кое да се довери – За момент се притесних, че си се забавлявала без мен.
Намекът му бе посрещнат с ведра усмивка, която не показваше дори капка съмнение. Може би все пак всичките му проблеми бяха просто плод на въображението му и беше време да ги загърби. Никак нямаше да му е лесно, защото не беше такъв човек, но нямаше намерение да разваля тази вечеря с някоя ревностна глупост. А и сега щеше да има идеална възможност да види какво се случва с нея отблизо.
За сега обаче загърби тези мисли и започна предпазливо да й разказва за работата си в София. Не искаше да каже прекалено много, въпреки да бе наясно, че Франческа не е никак глупава. И все пак беше много по-безопасно за самата нея да се досеща какво се случва, отколкото той да й го каже направо. За всекиго би било опасно да знае подробности за бизнеса му, особено за някоя като нея.
avatar
Алекзандър Николаев
Nikolaev
Nikolaev

Posts : 41
Join date : 2014-06-30

Back to top Go down

Re: Ресторант "Белият заек"

Post by Francesca Morser on Tue 26 Sep 2017, 3:46 am

Усещаше как очите му следяха всяко нейно движение. Всяка нейна мимика. Тремора в гласът и. Всичко. В момента се чувстваше сякаш играеха на котка и мишка. Но тя знаеше, че той е заложил капани навсякъде и само чака тя да се хване. За това беше важно да остане спокойна. Усещаше напрежението, което се излъчваше от него и орловият поглед, който и отправяше като я питаше какво е правила толкова време тук сама.
- Разбира се, че съм се забавлява без теб - отвърна тя закачливо и му намигна игриво. - Все пак знаеш, че съм дете на живота и никога няма да оставя Лариса да върши глупости сама. Но предполагам знаеш, че не е било нищо, котео би те притеснило по някакъв начин.
Реши да го обърне на шега с лек намек за упрек, че се съмнява в нея. Винаги беше готова на всичко, за да прикрие нещата, които не искаше никой да разбира. И в повечето случай успяваше изкусно и без следа от съмнение да се измъкне от ситуацията.
Тя го слушаше внимателно и попиваше всеки детайл от казаното. Това беше още едно от нещата, които я привличаха в него. Живееше в свят пълен с опасности, от който тя също да стане част. Не че не беше правила няколко опита откакто пристигна в Москва, но знаеше, че ако се забъркаше в някоя глепост нямаше да повлече само нея и щеше да има и други потърпевши, за това беше решила за сега да си седне на непослушното дупе, колкото и да беше невъзможно за нея.
- Казах ти, че при теб е по-интересно - тя се засмя и отпи отново от чашата, която отразяваше светлините по особено красив начин.
avatar
Francesca Morser
Other
Other

Posts : 74
Join date : 2014-06-30

Back to top Go down

Re: Ресторант "Белият заек"

Post by Алекзандър Николаев on Tue 26 Sep 2017, 4:17 am

Преглъщаше коментарите й с отработена усмивка, която по нищо не се отличаваше от оригинала. Не искаше да издава емоциите си, които мислеше за прекалено импулсивни и абсолютно ненужни в момента. Предпочиташе да се държи като непукист, макар че Франческа го бе виждала не веднъж в онези момент, в които не можеше да задържи маската върху лицето си. Все още не можеше да разбере защо й бе дал подобен достъп до себе си, но то просто се бе случило някак естествено. Разбира се, това още повече го караше да се ядосва на факта, че тя не успяваше да направи същото.
- Със сигурност щеше да е най-забавно, ако беше дошла с мен – отбеляза най-накрая, напомняйки й тактично за нейният отказ. И все пак не можеше да я вини, след като й го бе тупнал без никакво предупреждение, а връзката им така и не бе преминала на следващото ниво. Дали това щеше да се случи някога?
- Имаше едно много хубаво място, което мисля че много щеше да ти хареса. Често ме караше да си мисля за теб – гледката веднага изскочи в съзнанието му – Иска ми се да те заведа там някой ден. Можеш да видиш целият град от една скала и вечер е направо неописуемо. Не е никак голям и може би точно това го прави толкова очарователен. Като малко бижу обсипано с хиляди разноцветни скъпоценни камъчета. Свежо и шарено, но все пак … ами някак елегантно. Както казах, напомняше ми за теб.
avatar
Алекзандър Николаев
Nikolaev
Nikolaev

Posts : 41
Join date : 2014-06-30

Back to top Go down

Re: Ресторант "Белият заек"

Post by Francesca Morser on Tue 26 Sep 2017, 4:40 am

Доставяше и огромно удоволствие да лази по нервите на хората. Това беше едно от най-любимите и занимания, но с Алек беше друго. С него всяка казана дума беше повод за нея да го подразни. При него желанието да го докарва до ръба беше много по-силно. Може би, защото той се опитваше да се прави на непукист и са отминава забележките и със саркастична усмивка, правейки се ,че не ги е чул, но беше сигурна, че отвътре кипи.
- Ако ми беше казал по-рано щяхме да отидем двамата. Имаше ангажименти, които нямаше как да отложа в последния момент - каза тя с леко натъжена физономия, а меката светлина от свеща се отразяваше в небесносините и очи. Ако някой я наблюдаваше отстрани щеше да си помисли, че е истинско въплащение на Дева Мария.
Което всички знаехме, че не е така. Какви точно толкова неотложни ангажименти имаше? Да се чуди в какво още да се забърка? Истината беше, че беше видяла удобен момент да прекара повече време на спокойствие с Латишев, но както винаги плановете и пропаднаха. Господин политикът беше прекалено зает, за да се занимава със своята невръстна марионетка, която беше лудо влюбена в него.
Франческа бързо се абстрахира от тези мисли и се заслуша в уникалният му плътен глас, който я караше да настръхва. Описа го толкова добре, че за момент се пренесе там и го видя със собствените си очи. Трябваше да признае, че лошото момче знаеше как да си играе с думите и най-вече с умът и, което на нея не и се нравеше.Беше свикнала тя да е поела контрол над ситуацията, но с него започваше да губи тази привилегия.
- Надявам се скоро да отидем, макар че от прекрасният ти разказ имах чувството, че го видях със собствените си очи. И както винаги никога няма да пропуснеш да ме поласкаеш - тя му се усмихна нежно и запърха с мигли насреща му.
avatar
Francesca Morser
Other
Other

Posts : 74
Join date : 2014-06-30

Back to top Go down

Re: Ресторант "Белият заек"

Post by Алекзандър Николаев on Tue 26 Sep 2017, 5:11 am

- Трудно ми е да се сдържам с теб – призна си той – А и както казах, днес си … много неща. Вдъхновяваща е само едно от тях.
Смигна й закачливо, но преди да получи подобаващ отговор, келнера се появи с два огромни подноса, в които бяха наредени топли и студени предястия. Алекзандър си бе позволил да подготви менюто още преди да дойдат, като заръча в края на първият час да им бъдат сервирани плата с малки количества от най-добрите им предястия, след като щеше да има основно по избор на готвача, спрямо това което дамата щеше да консумира най-много от първото плато. Десерта също беше включен, но на него не обърна чак толкова голямо внимание.
- Бихме могли да отскочим за няколко дена – подхвърли, когато отново останаха сами – Чувал съм, че зимата там е много мека и приятна, а съдейки по посещението си, това със сигурност е вярно. Последните няколко дена времето се развали, но преди това можеше да се разхождаш по къс ръкав навън. Сякаш съм бил на някой различен полюс.
Е, разбира се съвсем не можеше да се сравнява с някое тропическо райче, където най-вероятно щеше също да им е добре, но и това място си имаше своя чар. Само дето никак не му се вярваше, че тя говори сериозно. По-скоро му отговаряше от учтивост или поне той бе останал с подобно впечатление. Та тя на бе прекарала и една цяла вечер с него, камо ли да отидат някъде на почивка. Но пък знае ли човек. Чудесата се случваха, когато най-малко ги очакваш.
- Мисля, че наистина би било добре да отидем някъде, само двамата. Доста работа ми се е събрала, след като заминах, но бих могъл да измисля нещо, ако идеята ти допада.
avatar
Алекзандър Николаев
Nikolaev
Nikolaev

Posts : 41
Join date : 2014-06-30

Back to top Go down

Re: Ресторант "Белият заек"

Post by Francesca Morser on Tue 26 Sep 2017, 5:25 am

Не би казала, че рядко получаваше комплименти, но изречени с неговия меден и дълбок глас, я караха да се изчервява като ученичка на първа среща. Тя се сръчка мислено за глупавото си държане, на някоя празноглава кокетка, която се изчервява от една дума. Пое чашата си и отпи този път не много малка глътка. Топлата течност се разля по гърлото и и приятно погъделичка сетивата и.
Точно когато французойката се канеше да отговори, келнера се появи с два железни, изящно гравирани подноса, на които се намираха най-изисканите предястия на ресторанта. Постави ги на масата с финес, пожела ни приятен апетит и учтиво се отмести от масата.
Морсер се замисли над думите на Алекзандър. Това беше добър повод да подразни Пьотр и да му натрие носа за всички пъти, които я е пренебрегвал. Но монетата имаше и друга страна. Нещата с Алек започваха да стават сериозни и това започваше да Франческа. Играеше си с огъня, и скоро някой щеше да пострада и това най-вероятно щеше да е тя. Все пак то беше ясно, че не може до живот да държи Николаев до себе си и през цялото време да се държи като невинна девица. Той се опитваше да и даде всичко, а тя не му позволяваше и самата тя не му бе дала нищо. Разиграваше го и това рано или късно щеше да и се върне тъпкано. В началото беше забавно, но сега вече нещата загрубяваха.
- Ще измислим нещо. Не е лоша идея - подметна Морсер, както винаги нищо обещаващо. Все още не можеше да проумее как все още я търпи.
avatar
Francesca Morser
Other
Other

Posts : 74
Join date : 2014-06-30

Back to top Go down

Re: Ресторант "Белият заек"

Post by Алекзандър Николаев on Tue 26 Sep 2017, 6:29 am

Както най-добре умееше, Франческа му отговори, без всъщност да му дава отговор. Беше се усъвършенствала в това начинание и то го изнервяше точно толкова, колкото го и привличаше. Тази тяхна игра сякаш никога нямаше да му омръзне и колкото повече се правеше на интересна, толкова по-силно ставаше желанието му да я покори. Беше се оказала много по-трудна топка, отколкото предполагаше в началото, но това само засилваше апетита му за нея. Рано или късно обаче щеше да й дойде времето и тя щеше да изгори. Това си го бе обещал още в първата секунда, в която погледът му попадна върху нея.
- Кажи ми, когато го измислиш – отстъпи накрая той, оставяйки я с илюзията, че тя ще контролира нещата. Жените обичаха да си въобразяват подобни глупости.
Отговора му очевидно я задоволи и те прекараха няколко минути в почти мълчаливо хранене. Опитваха предястията и от време на време подхвърляха по някой коментар относно вкусовите съчетания, но не се впуснаха отново в онези така типични теми за двойките. Може би защото всъщност не бяха точно това, колкото и да се опитваха да убедят другите, а може би един друг. Официално бяха една от най-нашумелите двойки на тяхната възраст, но истината беше много далеч от всички клюки, които се носеха наоколо. Това обаче въобще не го притесняваше, защото независимо намеренията си към нея, той искаше всичко между тях да бъде … ами просто между тях си.
- Чух от сестра ми, че се замисляш да запишеш „Национална сигурност“ за другия семестър. Бях доста изненадан, тъй като не е сред задължителните предмети, но несъмнено ще се отрази много добре на дипломата ти.
avatar
Алекзандър Николаев
Nikolaev
Nikolaev

Posts : 41
Join date : 2014-06-30

Back to top Go down

Re: Ресторант "Белият заек"

Post by Francesca Morser on Tue 26 Sep 2017, 6:43 am

Отговорът му не и се стори типичен за него. Беше замислил нещо в тази неговата чаровна глава, която я влудяваше. Защо и действаше по този начин? Винаги е имала контрол над мъжете и то не заради друго, а защото имаше контрол над себе си, и при първото нещо, което я подразнеше в тях, губеше интерес и получаваха червен картон. Въпреки че напоследък и двамата мъже в живота и я караха да се чувства несигурна, караха я да губи контрол. Над себе си и над мислите си, което я караше да се чувства безпомощна и объркваше мислите и. Не искаше да си го признае дълго време, но точно така стояха нещата. Знаеше, че ще се вземе в ръце, но се молеше да е по-скоро, защото вече не знаеше какво за прави.
Мислите и се въртяха хаотично като мръсно бельо в пералня. Въпреки това от нея се излъчваше железно спокойствие, и въодешевено опитваше ордьоврите заедно с Николаев и заедно обсъщдаха кое им е харесало и кое не им е допаднало като комбинация.
- Да, така е. Би било в плюс за кариерата ми. Но както знаеш аз съм човек, който понякога бързо си мени мнението. Наскоро почнах да обмислям идеята да прекъсна с политологията. Просто не е за мен. Мисля да запиша архитектура.
Беше и ясно, че щеше да му дойде като гръм от ясно небе. Франческа знаеше, че можеше да стигне далеч и го осъзнаваше, но също така винаги бе слагала мечтите си на първо място. Родителите и сигурно вече щяха да се отрекат от нея, но тя беше свободна вече сама да избира пътя по който да е поеме. Въпреки че имаше и нещо, което я влечеше мноо повече и от двете специалности - подземният свят. Това беше нейната страст, но реши да премълчи този факт пред Алекзандър, защото ако той разбереше въобще нямаше да му се понрави идеята.
avatar
Francesca Morser
Other
Other

Posts : 74
Join date : 2014-06-30

Back to top Go down

Re: Ресторант "Белият заек"

Post by Алекзандър Николаев on Tue 26 Sep 2017, 7:04 am

Тази идея също не му се понрави и въпреки, че цяла вечер бе пазил емоциите за себе си, челото му се намръщи в недоволен израз, а едната му вежда скокна въпросително нагоре. Очакваше някакво допълнение към думите или по-скоро нещо от сорта на „Но едва ли ще го направя“ или „Това е просто мисъл, с която разтоварвам“. Когато това не се случи, му се наложи да остави вилицата си и да отпие дълбока глътка от алкохола си. Не знаеше до къде може да простира налагане в тази връзка и все пак бе сигурен, че в тази сфера няма никакви права. Но нямаше да е той, ако запазеше мнението за себе си.
- Ще направиш грешка! – отсече категорично, въпреки мнението му да не бе поискано – Архитектурата е абсолютно надценена. И е толкова ограничаваща. Един към некадърни художници без достатъчно въображение завършват точно това, а ти имаше прекалено много потенциал, за да го похабяваш с подобна глупост. Политологията ще отвори толкова много врати пред теб. Разнообразие от професии и връзки, от които може да зависи живота ти. Недей да погубваш изграденото до сега, заради някаква мимолетна прищявка.
Не искаше да й дава акъл, тъй като според него тя си имаше достатъчно и знаеше как да го ползва, но както сама се изказа, доста често менеше мненията си. Това никак не му харесваше, най-вече защото редовно го хващаше неподготвен, но случая беше съвсем различен. Определено имаше нужда от някой, който да й напомни на къде беше правилния път. Дори не искаше да чува повече за тази глупост с архитектурата. На това вече не се гледаше с такова уважение, както преди. Не че политологията беше пълна само със сериозни хора. Просто не всички успяваха да я завършат и никак не му допадаше, че Франческа може да бъде причислена към „провалилите“ се, макар и сама да се оттегляше по съвсем различни прични.
avatar
Алекзандър Николаев
Nikolaev
Nikolaev

Posts : 41
Join date : 2014-06-30

Back to top Go down

Re: Ресторант "Белият заек"

Post by Francesca Morser on Tue 26 Sep 2017, 7:21 am

Този път успя за момент да го остави безмълвен и да накара вената на челото му да изпъкне. Цялата му физономия се промени. Едва не се задави с последния си залък и отпи соледна глътка уиски, сякаш за да преглътне чутото по-лесно. Знаеше, че ще откачи. Франческа беше наясно, че на моменти постъпваше безумно безотговорно и това влудяваше Алек, но това беше нейната същност. Тя си беше безотговорна, тя намираше много задоволяваща тръпка в това да постъпва така и да си навлича проблеми. Дори ако не изръсеше или не направеше нещо подобно щеше да си помисли, че нещо не е наред с нея. Просто това беше черта от характера и, коята беше нейният отличителен почерк. Николаев все още не беше свикнал с щурите и прищевки, а ако знаеше какво беше правила в Прованс сигурно косите му щяха да побелеят.
Тя изчака търпеливо Алекзандър да приключи с тирадата, която беше захванал въодушевено и с нежен, спокоен глас отговори на стреснатият господин:
- Напълно наясно съм с това, че е грешка - тя отпи от чашата си последната глътка и дискретно даде знак на келнера, че е време за втори рунд: - Но нима не е грешка да се занимавам с нещо, което не мога да понасям, въпреки че го владея по-добре от родния ми език? Не обичам да робувам на нормите. Искаш да ме убедиш в това да загърбя нещо, което харесвам за сметка на нещо, което въпреки че ще ми отвори много врати, ще ме направи нещастна? Аз не съм съгласна с теб. Не мисля, че съм длъжна да следвам пътя на другите. Знаеш, че съм човек, който обича да си угажда. И точно това смятам да направя. По всяко едно време мога да се върна и да довърша политологията, ако реша бих могла да и дам втори шанс. Просто не е нещо, което успя да ме плени по някакъв начин.
avatar
Francesca Morser
Other
Other

Posts : 74
Join date : 2014-06-30

Back to top Go down

Re: Ресторант "Белият заек"

Post by Алекзандър Николаев on Tue 26 Sep 2017, 7:50 am

Така силно стисна зъби, че сякаш нещо изпука.
- Това е най-добрия начин да накараш другите да следват Твоя път и Твоите норми, Франческа! – отбеляза вече с доста по-раздразнен тон и самият факт, че използва името й, вместо да я нарече скъпа или красавице, бе достатъчно красноречив – Няма по-висш човек от един държавен глава и ти го знаеш много добре. Какво си мислиш, че ще правиш като архитект? Велика сграда се строи веднъж на десетилетие, а през останалото време ще трябва да се съобразяваш с капризите на мазни богаташи, които не разбират от нищо и нямат представа какво искат, но това не им пречи да имат велики претенции. Как можа въобще да си помислиш, че това е по-добрия вариант за егото ти?
Келнера се приближи плахо и побърза да остави чашата й, преди да Франческа да е продължила спора, но Алекзандър го спря и поръча още едно за себе си. Не беше изпил толкова много през последния час, това дори бе второто му малко уиски, което щеше да рече, че с нея са на едно ниво вече, но след повдигането на тази тема, бе започнал много по-често и рязко да надига чашата си. Мамка му, щеше му се да не бе повдигал тази шибана тема и в същото време се радваше, че го направи, защото тя можеше да направи някоя глупост, преди той да е разбрал.
- Сега ми кажи честно, моля те – подхвана отново той, малко по-спокойно, след като и двамата отпиха от новите си питиета – Обмисляла ли си го въобще? Защото не съм сигурен, че знаеш какво точно се каниш да направиш.
avatar
Алекзандър Николаев
Nikolaev
Nikolaev

Posts : 41
Join date : 2014-06-30

Back to top Go down

Re: Ресторант "Белият заек"

Post by Francesca Morser on Tue 26 Sep 2017, 8:09 am

От една страна Франческа се забавляваше с реакциите на Николаев. Въпреки че гледаше да не се издава, защото наистина и беше бесен в момента, а тя така и не можеше да разбере защо се ядосва чак толкова много. Точно това и повтаряха всички цял живот. Каква трябва стане, в какво трябва да се превърне, колко много потенциал има в нея. Защо винаги в този живот се гледаше изгодата, хората вече бяха забравили себе си, точно заради подобни неща. Пренебрегваха мечтите, целите и идеалите си точно заради това, че тръгват да гонят нещата, които им е казано, че трябва да бъдат, а не това което те искат да бъдат.
- Добре, няма да се съобразявам с богати глезльовци като мен, ще стана ветеринар тогава. Там няма с кой да се съобразяваш, защото ти си едниствения човек, който може да постъпи адекватно, нали така?
- Политологията ме отегчава. Не съм подала още докумнетите, но просто е нещо, което не се виждам да правя. Знам, че мога да стигна далеч с нея, но просто не ми допада.
Ако трябваше след време да стане като Пьотр, наистина не искаше да продължава. Това наистина беше нещо, което ти отнема правото на пълноценен живот. Тя беше свободен дух и нищо друго не можеше да я сломи така както опитите да и отрежат крилата.
- Защо си се притеснил толкова? Обмислила съм го. Просто не ме прави щастлива. Това за мен е достатъчна причина.
avatar
Francesca Morser
Other
Other

Posts : 74
Join date : 2014-06-30

Back to top Go down

Re: Ресторант "Белият заек"

Post by Алекзандър Николаев on Tue 26 Sep 2017, 8:28 am

Искаше му се да продължи спора, но не виждаше никакъв смисъл. Като цяло тя вече си го бе наумила и независимо какво й кажеше, щеше да направи точно това, което си иска. Друг беше въпроса какво щеше да иска след няколко часа. И разбира се съвсем излишно от негова страна да й споменава, че ветеринарството звучеше още по-тъпо от нейната уста, дори и от архитектурата. Очевидно просто искаше да се откаже от политологията и новоизбраната специалност не бе нищо повече от оправдание или запълване на дупка.
- Говорим за бъдещето ти! – напомни й той с дързък тон – Естествено, че ще се притесня. Въобще не вярвам, че си го обсъдила. Просто ти е писнало и бързаш да се отървеш, без дори да се замислиш, дали и новото начинание няма да ти омръзне след няколко месеца. Нима мислиш да започваш всяко година отначало с някоя нова глупост, която не си опитала?
Шибаният келнер се приближи в поредния неподходящ момент, но тъй като следваше ясно очаквания от Алекзандър график, той не го отпрати. Беше време за основното и макар рязко да бе изгубил апетит, той не каза нищо. Изчака мъжа да сервира вечерята и да отнесе платата с предястията, на които не бяха имали истинска възможност да се насладят. Всичко беше започнало много добре, но последната тема направо го стопи. Дори не знаеше, че ще реагира така остро на нещо подобно.
- Ако се откажеш от политологията, няма да можеш да се върнеш! Е, ще можеш, но ще остави червено петно върху живота ти и никой няма да те взема на сериозно след това. Така че поне си помисли внимателно, преди да направиш каквото и да е. Въобще има ли нещо, с което наистина искаш да се занимаваш и не ми пробутвай тия глупости с архитектурата, защото през живота си не съм те виждал с молив в ръка. От къде си сигурна, че точно това ще те направи толкова щастлива?
avatar
Алекзандър Николаев
Nikolaev
Nikolaev

Posts : 41
Join date : 2014-06-30

Back to top Go down

Re: Ресторант "Белият заек"

Post by Francesca Morser on Tue 26 Sep 2017, 8:50 am

От една страна целият този спор и беше някак си сладък, защото това показваше, че той не е като нея и наистина му пукаше за нея. С това поведение по един или друг начин показваше истинска загриженост и това накара сърцето и да се свие. Как можеше да е такова коравосърдечно същество и да си играе с живота на хората по този начин? Много добре осъзнаваше, че го разиграва и и се искаше да прекъдне този фарс, но нещо я спираше. Нещо не и даваше да се отдели от тази пленяваща и загадъчна личност. Да. Обичаше Пьотр. Не беше сигерна дали беше точно любов, но за да търпи отношението, което той проявяваше към нея, наистина таеше доста дълбоки чувства към него. Но той не може да и предложи нищо, нямаше никакво бъдеще с него. Алекзандър и даваше точно то това, от което имаше нужда, за да се почувства отново жива: тръпката, динамиката.. Въобще не си и помисляше за материалните неща и скъпите ресторанти, тя ги имаше в излишък. Просто я караше да се чувства свободна и дива. Точно начинът, по който я караше да се чувства и действаше като наркотик. И тя осъзнаваше, че се беше пристрастила и не можеше да просто да каже "не, благодаря." на поредната сладострастна доза, която превръщаше сивото и ежедневие в пъстра палитра от емоции.
- Все пак все още не съм взела крайно решение. Хайде да не си разваляме вечерта - тя се усмихна и повдигна ръката му, за да долепи устните си до нея в знак на примирие, което тя очакваше той да приеме, а след това отпи от питието си.
- В момента спорим за излишни неща. Нека не си разваляме настроението с подобни теми, а вместо това да прекараме една приятна вечер заедно. Все пак те е нямало цял месец и не мисля, че идеята ти е да прекараме първата си вечер след толкова време в спорове.
avatar
Francesca Morser
Other
Other

Posts : 74
Join date : 2014-06-30

Back to top Go down

Re: Ресторант "Белият заек"

Post by Алекзандър Николаев on Thu 28 Sep 2017, 6:47 pm

Наистина плановете му не включваха нищо от това. Алекзандър беше реалист и обичаше да е подготвен за всичко, но Франческа бе истинско … ами природно бедствие. Те много рядко можеха да бъдат предвидени, но дори и в тези моменти, учените не можеха да кажат нищо предварително за последствията. Тя беше абсолютно същата и макар че това го привличаше много в нея, сега никак не му допадна. Не искаше да сменя специалността си и да поема по някакъв въображаем розов път, за който щеше да съжалява после. Мамка му, забраняваше й да го прави! Какво по дяволите си мислеше?
- Повярвай ми, определено не очаквах да прекарам така вечерта – изръмжа той през все още стиснатите си от гняв зъби – Искам да се откажеш от тази глупост!
Нямаше да повдига отново темата, щом тя наистина не желаеше, но се беше изразил достатъчно ясно и категорично. Разбира се, не беше свикнал да му се опълчват, а от нея не можеше да очаква нищо друго, но разумът му просто не го слушаше. Контрола беше поет от емоциите и смесицата от гняв и притеснение определено не му отиваше. Можеше да мисли много по-добре, когато всичко беше чисто и просто бизнес, но с нея нещата бяха прекалено сложни. Какво точно беше тя за нея? И за каква вечер, по дяволите, говореше, след като и двамата знаеха, че никога не я прекарваше с него. Самият той най-вероятно щеше да я прекара с някоя друга, а може би с няколко.
avatar
Алекзандър Николаев
Nikolaev
Nikolaev

Posts : 41
Join date : 2014-06-30

Back to top Go down

Re: Ресторант "Белият заек"

Post by Francesca Morser on Thu 28 Sep 2017, 7:11 pm

Въпреки опитите си да разведри ситуацията, нямаше голям успех. Всяка нейна усмивка беше посрещната със сърдитата физономия на Алекзандър. Той май искаше Франческа още сега да стане и да отиде да си подаде документите. Ако не беше толкова късно и знаеше, че има някого в университета сигурно до сега да го беше направила. Опитваше се да сдържа инатливата си природа, но той вече я предизвикваше прекалено много. Мразеше някой да се опитва да и диктува какво да прави.
- Не мислиш ли, че вече прекаляваш? - отвърна Франческа троснато на злобния му тон. - Ще правя каквото си пожелая. Ти не си човека, който може да ми казва от какво трябва да се отказвам и от какво не.
Осъзна, че вече стана груба, но и той прекрачи границите и. До сега се опитваше да го обърне на шега и да го подминат, но и той не беше от тези, които лесно си затваряха устата.
Морсер се облегна на стола и отпи от уискито. Не остави чашата на масата. Държеше я в ръката си и се загледа във вече почти изчезналите ледчета, които лениво се полюшваха в кехлибарената течност. Опитваше се да се успокои, но не мислеше, че ще и се получи.
- Знаеш ли какво? Няма смисъл да ти губя повече времето с несериозни хора като мен. Съжелявам, че ти пропилях вечерта. Лека вечер.
Изражението и беше каменно. Знаеше, че постъпва като малко дете, но Алекзандър я беше обидил и нямаше смисъл да продължават цяла вечер да се гледат накриво и да си подхвърлят злобни забележки. Тя отпи една последна глътка, стана от стола и с бавна походка се отправи към вратата.
avatar
Francesca Morser
Other
Other

Posts : 74
Join date : 2014-06-30

Back to top Go down

Re: Ресторант "Белият заек"

Post by Алекзандър Николаев on Thu 28 Sep 2017, 7:32 pm

Алекзандър дори не се опита да я спре, нито пък последна след нея. Не, остана още няколко секунди на мястото си, допи уискито си, а накрая се изправи спокойно и остави няколко банкноти на масата. Не знаеше колко точно бе сметката им до тук, но му се видяха достатъчно като за цялата вечеря и подобаващ бакшиш. А и често идваше тук, така че ако имаше някакъв проблем, той щеше да бъде оправен. Сега проблема му напускаше сградата и той трябваше да побърза малко, ако не искаше да я изпусне. Като нищо щеше да се качи в първото такси, а пред входа имаше не едно, главно заради добрия ресторант.
Настигна я точно накрая, но не я спря, докато не излязоха навън. Беше вече тъмно, както и доста хладно, но изглежда на никой от двамата не му пукаше особено за температурата. Не, вместо това тя зави на дясно, но точно преди да поеме по улицата или каквото там бе решила, Алек сграбчи грубо ръката й над лакътя и я принуди да се обърне към него. В очите й видя както изненада, така и раздразнение, но то не можеше да се мери с гнева, от които гореше неговия поглед.
- И какъв човек съм според теб? – попита той през зъби, а пръстите му се впиха още по-силно в дебелото й палто, дотолкова че сигурно ги усещаше сякаш са направо върху кожата й – Не мога да ти казвам кое е правилно за теб, не мога да ти държа сметка, не мога да идвам в общежитието ти, когато си искам, не мога спя с теб вечер, не мога да те чукам, МАМКА МУ, ФРАНЧЕСКА, ти дори не ми позволяваш да те целуна като мъж. До кога мислиш, че ще издържа с тази игра за пет годишни?
И въпреки, че накрая вече крещеше и трепереше от нерви, той не й позволи да отговори. Не, вместо това я притегли все така грубо към себе си и раздели устните й с език, потапяйки го в сладката й уста. За разлика от всички други пъти, в които се бе държал като джентълмен, този път я задържа насила, без да се интересува дали тя го иска. Целувката му също не бе по-нежна от самия него. Целуваше я напористо и собственически точно така, както би я и чукал. Взимаше и дори можеше да се каже, че точно в този момент я притежаваше. Тя беше негова и ако случайно имаше някакви съмнения за това, устните му й го изясняваха.
avatar
Алекзандър Николаев
Nikolaev
Nikolaev

Posts : 41
Join date : 2014-06-30

Back to top Go down

Re: Ресторант "Белият заек"

Post by Francesca Morser on Thu 28 Sep 2017, 8:03 pm

Пелена от тъмнина беше загърнала ледената Москва. Звездите блестяха като малки диаманти. Вечерта беше красива, за разлика от чувствата, които витаеха между двамата. Те бяха грозни и отвратителни. Въпреки че на Франческа и беше ясно , че при нея няма как нещо хубаво да продължи дълго. Винаги трябваше да стане нещо.
Студът я сковаваше и тя беше обвила ръцете си около тялото и като щит. Вървеше без определена посока. Мислите и се блъскаха хаотично и вече не знаеше за кое да мисли по напред. Трябваше да приключи този фарс. Нямаше как да продължава да си играе с огъня. Трябваше да предприеме нещо, но какво?
Рязка болка я изтръгна от мислите и. Някой беше хванал ръката и доста грубо. Първоначално се уплаши, но когато видя Николаев насреща и , пламенни огънчета затанцуваха отново в очите и. Беше му бясна, но той не и остави време да проговори.
Докато говореше през стиснати зъби, затегна захватката си още повече и Франческа сбърчи челото си от болка. Думите му се впиваха болезнено в съзнанието и. Беше изцяло в правото си. Той и сваляше звезди от небето, а тя му се подиграваше най-нахално. Как би могла да му отговори? Беше я срам от самата себе си. В този момент осъзна колко много го е наранявала през цялото време заради собствения си егоизъм.
В погледа и се четеше болка и разкаяние, нямаше и следа от гневът и. Хората правилно бяха казали, че истината болеше. В същия момент усети устните му върху нейните. Целувката му нямаше нищо общо с предишните. Той я изпиваше. Беше се впил в нея. Тя му отвърна със същия плам, което със сигурност го изненада, но и не само него. Трябваше вече да признае пред себе си, че този човек и беше влезнал под кожата и я побъркваше. Коленете и умекнаха, сладки тръпки се разнесоха по цялото и тяло. Точно заради това не му даваше да я докосва, знаеше, че ще и хареса и няма да иска да я пусне.
avatar
Francesca Morser
Other
Other

Posts : 74
Join date : 2014-06-30

Back to top Go down

Re: Ресторант "Белият заек"

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum